Grootste ReMaTec ooit opent deuren in juni 2015

Grootste ReMaTec ooit opent deuren in juni 2015

  • 06 May, 2015
  • ReMaTec

ReMaTec2015, ’s werelds toonaangevende internationale revisie-vakbeurs heeft de online bezoekersregistratie geopend voor de achtste editie die in juni plaats zal vinden. De beurs staat bekend als hét netwerkplatform voor de internationale revisie-industrie. Verspreid over twee beurshallen beslaat de show een totale beursoppervlakte van 10.000 m2 met 225 exposanten uit de hele wereld. ReMaTec2015 Amsterdam vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in Amsterdam RAI.

Een groeiende beurs voor een groeiende branche
De revisiebranche heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Waar de automobielindustrie zwaar te leiden heeft gehad onder de gevolgen van de crisis, is de omvang van de revisiesector juist toegenomen. Met de huidige maatschappelijke trend van duurzaamheid groeit de rol van revisie binnen de circulaire economie gestaag. Het ambitieuze programma Horizon 2020 van de Europese Commissie, in het leven geroepen om onderzoek en innovatie te stimuleren, heeft revisie aangewezen als een belangrijk middel om internationaal energiegebruik, afval en emissies in te perken.

Als hoog kwalitatief en kostenbesparend alternatief voor nieuwe onderdelen, ontwikkelt zich een steeds grotere vraag naar gereviseerde producten. Als resultaat heeft de revisiebranche binnen de automobielindustrie en heavy duty-industrie zich wereldwijd met grote snelheid ontwikkeld, en dit is terug te zien op de ReMaTec beursvloer.

Veel bedrijven hebben er dit jaar voor gekozen voor een nadrukkelijkere aanwezigheid op de show met een grotere standruimte. Het aantal exposanten is met 20% gestegen ten opzichte van de vorige editie en de beurs heet dan ook veel nieuwe bedrijven welkom die voor het eerst deelnemen. Met exposanten uit meer dan 20 landen is de beurs een reflectie van de internationale revisiebranche.

Nieuw entreebeleid
Het entreebeleid van de beurs is dit jaar aangepast. Bezoekers worden aangemoedigd zo vroeg mogelijk te registreren en kunnen zich online registreren voor gratis toegangskaarten tot en met 5 juni 2015. Voor registratie na 5 juni 2015 worden kosten in rekening gebracht. Bezoekers met een uitnodiging van een exposant kunnen tijdens de gehele beursperiode kosteloos registreren.

"We moedigen bezoekers aan tijdig te registreren aangezien het ons een duidelijk beeld geeft van de bezoekersaantallen zodat wij de juiste voorzieningen kunnen treffen," legt Beursmanager Niels Klarenbeek uit. "Daarnaast geeft de online registratie ons de kans om bezoekers op de hoogte te houden van het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent de beurs. We proberen zo de bezoeker alle middelen aan te reiken om zoveel mogelijk uit hun beursbezoek te halen." Meer informatie over het nieuwe entreebeleid is te vinden op de ReMaTec2015 website.

****

Over ReMaTec
ReMaTec, de toonaangevende vakbeurs voor revisie, wordt ondersteund door de belangrijkste handelsorganisaties APRA (Auto Parts Remanufacturers Association) en FIRM (Federation of Engine Remanufacturers). De voornaamste bezoekersgroepen zijn autofabrikanten, -importeurs, en -revisiebedrijven en hun toeleveranciers en sinds 2014 is BigR/ReMaTecUSA in Las Vegas aan het ReMaTec portfolio toegevoegd. Beide beurzen worden georganiseerd door Amsterdam RAI.

 

Do you like this article and would you like to receive more articles on remanufacturing and in-depth industry news?

Subscribe here for the Rematec newsletter and join the reman community.