Grootste ReMaTec ooit weerspiegelt een florerende revisiebranche

Grootste ReMaTec ooit weerspiegelt een florerende revisiebranche

  • 24 June, 2015
  • ReMaTec

De internationale revisiebranche verzamelde zich van 14 tot en met 16 juni in RAI Amsterdam voor de achtste editie van het toonaangevende evenement binnen de industrie, ReMaTec2015. De beurs staat bekend als hét netwerkplatform voor de internationale revisie-industrie en tijdens de grootste editie ooit kwamen specialisten uit maar liefst 71 landen uit de automotive en heavy duty revisiebranche samen.

Innovatie en ontwikkeling
Voor deze editie lag een sterke focus op innovatie en ontwikkeling, onder andere met de lancering van het nieuwe InnovationLAB. Hier werd het publiek getrakteerd op inspirerende theatersessies, een overzicht van de nieuwste producten en een demonstratie van nieuwe innovatieve technieken. Daarnaast bood de beurs een sterk en goedbezocht congres- en seminarprogramma, met onder meer prestigieuze branche-evenementen als de World Remanufacturing Summit en de International Conference on Remanufacturing (ICoR 2015), evenals een Circular Economy Seminar en vele andere congressen.

Internationaal publiek met focus
Na de sterke groei in 2013, is met 3.500 professionals het aantal bezoekers van de show gestabiliseerd en is er nu een duidelijke verschuiving is te zien naar een internationaler publiek. Het percentage internationale bezoekers steeg dit jaar van 64 naar bijna 70 procent, met een sterke vertegenwoordiging van Centraal- en Oost-Europa, Frankrijk, Duitsland en Japan. Met daarbij in totaal 240 exposanten uit 25 landen is de beurs een weerspiegeling van het internationale karakter van de revisiebranche.

Door het duurzame karakter en de rol die revisie speelt binnen de circulaire economie, zit het imago van de branche in de lift. Steeds meer grote organisaties (500+ personeel) bezoeken de beurs, waaronder veel Original Equipment Manufacturers (OEM’s) uit de auto-industrie zoals BMW AG, Volkswagen AG en PSA Peugeot Citroën. Daarnaast trekt het heavy duty segment erkende bedrijven als Paccar Inc en Scania Group en in de categorie non-road mobile machinery behoren grote namen als Caterpillar Inc en John Deere Inc. tot de bezoekers.

Ongeveer twee op de drie bezoekers heeft een leidinggevende functie en daarnaast is er een sterke stijging in het aantal Sales Managers dat de beurs bezoekt. Naast het in kaart brengen van de markt geeft bijna de helft van alle bezoekers gaf aan de beurs te zien als een plek waar zij hun netwerk kunnen versterken en uitbreiden, wat de functie van de beurs als internationaal ontmoetingsplatform opnieuw bevestigd.

Remanufacturer of the Year Award gaat naar Borg Automotive
ReMaTecNews, het internationale nieuwsmagazine voor de automotive en heavy duty revisiebranche heeft tijdens ReMaTec2015 de Remanufacturer of the Year Award 2015 uitgereikt. De winnaar van de prestigieuze prijs is Søren Toft-Jensen, oprichter en eigenaar van Borg Automotive, één van Europa’s grootste onafhankelijke revisiebedrijven. Hij ontving de award voor zijn inzet en uitmuntende ondernemerschap op het gebied van revisie gedurende de afgelopen 40 jaar.

Blijk van vertrouwen
"We zijn erg blij met het grote aantal nieuwe exposanten dat dit jaar mee heeft gedaan aan de beurs", zegt Manager ReMaTec Shows & Publications, Niels Klarenbeek. "Het is een duidelijke indicatie dat onze markt groeiende is en geeft een idee van het potentieel van de revisiebranche."

"Wij nemen als wereldwijde organisatie deel aan ReMaTec2015, aangezien het een ideaal platform is om onze innovatieve producten te tonen," aldus Paul Bliek van ZF Services. "Daarnaast gebruiken wij de beurs om relaties in de reman-business op te bouwen en te onderhouden en dialogen aan te gaan voor toekomstige verzoeken in de service en reman business."

Het vertrouwen dat de branche heeft in zowel de beurs als de eigen sector bleek tevens uit het feit dat tijdens beurs meer dan de helft van de deelnemende bedrijven opnieuw geboekt hebben voor de beurs in 2017. De volgende ReMaTec vindt plaats op 18-19-20 juni 2017 in de RAI Amsterdam.

Over ReMaTec
ReMaTec, de toonaangevende vakbeurs voor revisie, wordt ondersteund door de belangrijkste handelsorganisaties APRA (Auto Parts Remanufacturers Association) en FIRM (Federation of Engine Remanufacturers). De voornaamste bezoekersgroepen zijn autofabrikanten, -importeurs, en -revisiebedrijven en hun toeleveranciers en sinds 2014 is BigR/ReMaTecUSA in Las Vegas aan het ReMaTec portfolio toegevoegd. Beide beurzen worden georganiseerd door Amsterdam RAI.

Do you like this article and would you like to receive more articles on remanufacturing and in-depth industry news?

Subscribe here for the Rematec newsletter and join the reman community.