Innovatie staat centraal op ReMaTec2015

Innovatie staat centraal op ReMaTec2015

  • 09 June, 2015
  • ReMaTec

Binnen enkele dagen opent RAI Amsterdam haar deuren voor de achtste editie van ReMaTec Amsterdam. Om innovatie binnen de revisiebranche te promoten en stimuleren introduceert de toonaangevende revisievakbeurs, die plaatsvindt van 14 tot en met 16 juni 2015, het ReMaTec InnovationLAB.

De lancering van dit platform brengt innovatie, trends en marktontwikkelingen samen op één centrale plek op de beursvloer en biedt een inspirerende omgeving waar nieuwe producten en revolutionaire ideeën gepresenteerd worden.

Innovatie staat steevast in de top 3 van bezoekredenen aan een vakbeurs. "Nieuwe producten zijn altijd een belangrijk onderdeel van de beurs geweest en het InnovationLAB voegt een nieuwe dimensie toe in de vorm van een inspirerende fysieke omgeving waar bezoekers in aanraking komen met de laatste ontwikkelingen uit de industrie," aldus Niels Klarenbeek, Manager ReMaTec.

Het InnovationLAB biedt ruimte aan een selectie nieuwe producten die door exposanten zijn aangemeld. Bedrijven als Knorr-Bremse, TRW Automotive, Pos Service Holland en Level Seven presenteren hier hun laatste ontwikkelingen.

Koning Technisch Bedrijf, lid van BOVAG Revisie, presenteert hier ook een unieke kans om het Europese wagenpark te verduurzamen. Twee monteurs reviseren een DAF WS vrachtwagenmotor waarbij de motor een sprong maakt van een oorspronkelijke Euro 0 naar de strengere emissiestandaard voor vrachtautomotoren Euro IV of zelfs Euro V. "Met de gereviseerde motor voldoet de vrachtwagen aan strengere Europese milieueisen en in landen als Duitsland en Polen worden de voertuigen dan ook opnieuw gecertificeerd," aldus Aart Koning van KTB.

Het populaire ReMaTec Theatre concept is ook onderdeel van het InnovationLAB. In het theater worden inspirerende sessies en workshops gegeven door revisiespecialisten. Experts delen hun technische kennis met bezoekers en geven hun visie op trends en ontwikkelen binnen de branche. Sprekers van belangrijke spelers in de markt zoals Schmitz+Krieger, Knorr-Bremse en Melett presenteren in het theater naast andere specialisten, consultants en onderzoekers.

Het InnovationLAB bevindt zich bij de entree van hal 10 in RAI Amsterdam en is vrij toegankelijk voor alle bezoeker van ReMaTec2015. Meer informatie over het programma en nieuwe producten is te vinden op www.rematec.com.

Over ReMaTec
ReMaTec, de toonaangevende vakbeurs voor revisie, wordt ondersteund door de belangrijkste handelsorganisaties APRA (Auto Parts Remanufacturers Association) en FIRM (Federation of Engine Remanufacturers). De voornaamste bezoekersgroepen zijn autofabrikanten, -importeurs, en -revisiebedrijven en hun toeleveranciers en sinds 2014 is BigR/ReMaTecUSA in Las Vegas aan het ReMaTec portfolio toegevoegd. Beide beurzen worden georganiseerd door Amsterdam RAI.

Do you like this article and would you like to receive more articles on remanufacturing and in-depth industry news?

Subscribe here for the Rematec newsletter and join the reman community.