Snelste groei revisievakbeurs ReMaTec ooit

Snelste groei revisievakbeurs ReMaTec ooit

  • 01 February, 2016
  • ReMaTec

ReMaTec, de mondiaal toonaangevende revisievakbeurs, maakt bekend dat al meer dan 75% van de beschikbare standruimte is volgeboekt voor de editie van volgend jaar, Deze vindt plaats van 18 tot 20 juni 2017. Met nog 17 maanden te gaan voor het netwerkevenement zijn deuren opent voor revisiespecialisten van over de hele wereld, hebben al veel grote namen in de bedrijfstak hun deelname bevestigd.

De revisiesector heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Het recent gepubliceerde marktonderzoek door European Remanufacturing Network, gefinancierd door het prestigieuze EU Horizon 2020 project, schat dat de huidige Europese markt momenteel een waarde heeft van iets minder dan € 30 miljard, met een potentieel om zich tegen 2030 te verdrievoudigen tot € 90 miljard.

Beursmanager Niels Klarenbeek geeft aan dat de groei van de sector duidelijk zichtbaar is op de beursvloer, met boekingen die sneller binnenkomen dan ooit. “Na ReMaTec 2015 hebben we een bijzonder positieve response gekregen − van zowel huidige deelnemers als nieuwe bedrijven. Veel exposanten hebben al bevestigd dat ze graag weer aanwezig zijn, maar we zien ook een groot aantal nieuwkomers. De enorme interesse in standruimte in zo'n vroeg stadium is ongekend.”

Grote spelers in de revisiesector hebben hun deelname aan het evenement al bevestigd. Met de aanwezigheid van bedrijven als Autocraft Drivetrain Solutions, Autoenterprises, BorgWarner, Corteco, D&V Electronics, Emmetec, Gobbi Spare Parts, Meritor, Pos Service Holland, Rufre Diesel Injection, TRW, Valeo, WAIglobal en ZF, zal de vakbeurs de bezoekers een compleet beeld bieden van de wereldwijde revisie-industrie.

Met een sterke nadruk op automotive revisie, zijn segmenten zoals revisieapparatuur, startmotoren & dynamo's, transmissies, motoren, cores en rem- & stuurinrichtingen altijd goed vertegenwoordigd bij de deelnemende bedrijven. Over de volgende editie van het evenement zegt Klarenbeek: “We zien een toename van elektronische componenten en ECU’s en ook het segment turbochargers groeit aanzienlijk.”

“De duurzame en kostenbesparende aspecten van revisie hebben ons in staat gesteld om een politieke impuls voor onze bedrijfstak te creëren”, geeft de Chairman van APRA Europe Peter Bartel aan. “Daardoor groeit de sector steeds sneller en ReMaTec vormt daarin een belangrijk platform waar alle professionals in de automotive revisie-industrie elkaar kunnen ontmoeten om te netwerken en zaken te doen.”

Door de toenemende vraag naar stands op de vakbeurs hebben de organisatoren besloten het evenement te verplaatsen naar een grotere hal in het RAI Amsterdam complex. Een extra voordeel van deze grotere beursvloer is dat alle exposanten zich nu in één grote hal bevinden.

De volgende editie van ReMaTec vindt plaats van 18 tot 20 juni 2017 in RAI Amsterdam.

Do you like this article and would you like to receive more articles on remanufacturing and in-depth industry news?

Subscribe here for the Rematec newsletter and join the reman community.